Вероятно лавинообразно нарастващият брой на фестивалите по света е показателен.

...
Вероятно лавинообразно нарастващият брой на фестивалите по света е показателен.
Коментари Харесай

Как влияе на здравето музиката на живо?

Вероятно лавинообразно възходящият брой на фестивалите по света е индикативен. И е казвано в десетки, стотици или още по-точно – стотици хиляди песни. Музиката прави хората щастливи.

Казани по този начин, това са просто думи. Науката обаче споделя напълно същото.

В проучване на австралийския Deakin University се споделя, че „ при хората, преживяващи музикални събития – без значение дали в денс клубове или на всеобщи концерти и фестивали, се следи субективното чувство за по-добър живот, спрямо тези, които не посещават музикални събития”.

Халюциногенните гъби имат удобно въздействие върху човешкото здраве

Смесването на енергийни питиета и алкохол е рисково, колкото кокаина

По-нататък в проучването, извършено измежду 1000 австралийци, се показва, че чувството за по-добър живот е „ непосредствено обвързвано с връзката с други хора при посещаването на музикално събитие”. Самостоятелното слушане на музика не посочило сходни резултати.
 Феновете се забавляват на Glastonbury 2010. Феновете се забавляват на Glastonbury 2010.
Удивително или не, всички тези данни се отнасят главно за почитателите, само че не и за самите музиканти. В скорошно проучване на Sydney University се показва, че музикантите живеят приблизително по 25 години по-малко от тези, които не са пипвали инструмент през живота си. Процентът самоубийства измежду музикантите пък е сред 2 и 7 пъти по-висок от този при останалите. Само си спомнете за скорошните трагични кончини на Крис Корнел и Честър Бенингтън.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР