Веригата за бързо хранене Макдоналдс (McDonald's) поиска снощи от доставчиците ...

Веригата за бързо хранене Макдоналдс (McDonald's) поиска снощи от доставчиците

Революционна промяна в McDonalds, която ще изненада много хора!

Веригата за бързо хранене Макдоналдс (McDonald's) изиска нощес от доставчиците си да подобрят условия за развъждане и колене на пилетата, които се сервират в нейните заведения за хранене, както и те да порастват на естествена светлина, съобщи Ройтерс.

Веригата упорства с изключение на това пилетата да имат по-голямо пространство и фураж, който да кълват. В Съединени американски щати и Канада Макдоналдс към този момент няма да купува пилета, които са били зашеметени със примес от газове преди да бъдат заколени, тъй като този способ не изключва риска животното още веднъж да се върне в схващане при заколването. Групата поучава доставчиците си да се откажат от методите на замайване с ток и да управляват практиките си посредством самостоятелни инспектори.

В края на август Макдоналдс разгласи, че желае да понижи през идните години потреблението на антибиотици при развъждането на пилетата, сервирани в заведенията за хранене на веригата в цялостен свят. От предходната година в заведенията си в Съединени американски щати компанията към този момент не предлага пилета, при чието развъждане са употребявани антибиотици.

В последните години все по-често в обществото се показваха недоволни клиенти от храната в Макдоналдс.

Източник: blitz.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg