Венецуелският президент Николас Мадуро призова жените да имат по 6

...
Венецуелският президент Николас Мадуро призова жените да имат по 6
Коментари Харесай

Николас Мадуро призова венецуелките да имат по 6 деца

Венецуелският президент Николас Мадуро прикани дамите да имат по 6 деца в името на богатството на страната, предава Би Би Си, представена от БНР.

В излъчвано по малкия екран събитие за популяризирането на народен проект за женско опазване на здравето Мадуро прикани дамите „ да раждат, да раждат “. Страната е изправена пред икономическа рецесия, която докара до обилни неналичия на храна и медикаменти. Между 2013 и 2018 година 13 на 100 от венецуелските деца са били недохранени, сочат данни на Организация на обединените нации. 

Битка за власт сред държавно управление и съпротива задълбочи рецесията. Опозиционният водач Хуан Гуайдо е приет от Запада за законен президент, само че левият Мадуро се радва на поддръжката на армията и остава на власт. 

„ Нека Бог ви благослови да дадете живот на шест дребни девойки и момчета “, съобщи Мадуро на жена, присъстваща на събитието. 

„ Всяка жена би трябвало да има по шест деца за богатството на страната “, съобщи още той.

Привърженици на Гуайдо обаче реагираха яростно в Туитър и акцентираха тежкото положение на опазването на здравето във Венецуела и сложните условия за развъждане на бебе. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР