Венецуелският президент Николас Мадуро претърпя опит за покушение, когато няколко

...
Венецуелският президент Николас Мадуро претърпя опит за покушение, когато няколко
Коментари Харесай

Покушение срещу президента на Венецуела Николас Мадуро по време на реч в ефир

Венецуелският президент Николас Мадуро претърпя опит за нападение, когато няколко дрона с сложени на тях взривни субстанции бяха детонирани покрай него, до момента в който изнася тирада на военна гала, съобщи държавното управление, добавяйки, че са били ранени 7 бойци.

" Това е нахлуване против президента Николас Мадуро ", сподели министърът на връзките Хорхе Родригес след случая, който се случи по време на предаване онлайн.

Държавната телевизия сподели, че Мадуро поглежда комплициран нагоре по средата на речта си, когато се чува гърмеж, а по-късно униформени членове на националната армия на Венецуела, подредени за парада, ненадейно разрушават редиците и се разбягват.

Родригес съобщи, че " избухливи устройства са детонирани покрай президентския подиум " и на няколко други места по време на парада, извършен в центъра на Каракас.

Мадуро " е излезъл от случая изцяло незасегнат и в този миг извършва нормалните си отговорности и поддържа непрекъснат контакт с висши политически чиновници, министри и висши военни лица ", сподели Родригес.

„ Въпреки това гърмежите предизвикаха пострадвания на 7 военни чиновници " от Националната армия. Те са настанени за лекуване в болница “, сподели той.

Парадът на който Мадуро е участвал, е във връзка отбелязването на годишнината от основаването на Конституционното заседание - орган, който има пълномощията да пренаписва Конституцията на страната, да разпуска държавни институции, като да вземем за пример следения от опозицията Конгрес и да уволнява дисидентите.

В коментар скоро откакто държавната телевизия излъчи случая, прекъснал речта му, Мадуро упрекна за нападението президента на Колумбия Хуан Мануел Сантос.

" Това беше една офанзива за да ме убият. Те се пробваха да ме убият през днешния ден. Нямам подозрения, че името Хуан Мануел Сантос стои зад тази офанзива ", сподели Мадуро в предаване по държавната телевизия. /АФП
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР