Венецуелският президент Николас Мадуро положи клетва за втори шестгодишен мандат,

...
Венецуелският президент Николас Мадуро положи клетва за втори шестгодишен мандат,
Коментари Харесай

Венецуелският президент Николас Мадуро положи клетва за нов мандат

Венецуелският президент Николас Мадуро постави клетва за втори шестгодишен мандат , който обаче е оспорван от опозицията и част от интернационалната общественост, съобщи Франс прес. " Заклевам се, в името на венецуелския народ... кълна се в живота си ", сподели Мадуро. Клетвата бе положена пред Върховния съд, а не пред Народното събрание, който е под контрола на опозицията.
 
Много латиноамерикански страни и Европейският съюз не бяха показани на церемонията, отбелязва Франс прес. Според Мадуро свои представители са изпратили общо 94 страни, съобщи Асошиейтед прес.
 
Сред задграничните водачи, които участваха на церемонията, бяха президентите на Куба Мигел Диас-Канел и на Боливия Ево Моралес, както и водачът на грузинската сепаратистка област Южна Осетия Анатолий Бибилов.
 
Съединените щати не признават легитимността на Мадуро като президент на Венецуела , съобщи съветникът на президента Доналд Тръмп за националната сигурност Джон Болтън, представен от Франс прес.
 
Организацията на американските страни (ОАЕ) п рие на изключително съвещание през днешния ден резолюция, в която афишира, че също не признава Мадуро за легален президент на Венецуела . Текстът бе утвърден с 19 гласа " за " при 6 " срещу ", 8 въздържали се и една неприсъстваща страна.-->
 
Парагвай ще прекъсне дипломатическите си връзки с Венецуела и ще изтегли неотложно дипломатите си оттова, разгласи президентът Марио Абдо, представен от Ройтерс. Той направи това броени минути откакто венецуелският му сътрудник постави клетва за нов мандат на поста.
 
В първата си тирада след полагане на клетва Мадуро сподели, че на 14 януари ще показа пред конституционното заседание нови стопански ограничения, съобщи ТАСС.
 
В последните години страната претърпява социално-икономическа рецесия, съпроводена с обезценка на националната валута и с хиперинфлация .
 
В речта си Мадуро даде обещание да поправи " дълбоките неточности ", позволени от революцията в неговата страна и упрекна Съединени американски щати в " империализъм " и във водене на " международна война " против Венецуела, съобщи ДПА.
 
" Съединени американски щати и техните сателитни държавни управления водят манипулативна акция в продължение на повече от 20 години за очерняне на имиджа на Венецуела ", сподели Мадуро. Той разкритикува и " колониализма " на " остарялата европейска олигархия " и даде обещание " ново начало за боливарската гражданска война ", което ще включва стопански напредък и разговор с бизнесмените.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР