Венецуелски войници до границата с Колумбия използваха сълзотворен газ срещу

...
Венецуелски войници до границата с Колумбия използваха сълзотворен газ срещу
Коментари Харесай

Венецуела трупа войници по границата с Колумбия

Венецуелски бойци до границата с Колумбия използваха сълзотворен газ против група хора, която се пробва да влезе в прилежащата страна, осведоми " Ройтерс ", като цитира очевидци.

Правителството на президента Николас Мадуро отчасти затвори границата, откакто опозиционни водачи се пробват да внесат филантропична помощ от чужбина, което не се утвърждава от ръководещата Социалистическа партия.

Руски медии оповестяват, че Венецуела натрупа бойци по границата с Колумбия от съображения за сигурност по указания на Мадуро.

Преди няколко дни Венецуела затвори границата с Бразилия.

Междувременно АП осведоми, че стотици венецуелци са пренощували наоколо до мост в Колумбия, където е доставена филантропична помощ, която чака да бъде импортирана във Венецуела. Тя включва лекарства и храна. Правителството на Мадуро твърди, че това е част от опит за прелом.

Опозицията възнамерява да употребява камиони и маси от хора по граничните мостове, които свързват Колумбия с Венецуела за вкарване на филантропичната помощ, която е близо 200 тона. Тя е доставена от Съединени американски щати през последните няколко седмици.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР