Вен Смит е хиперполиглот, който владее 24 езика. Българският е

...
Вен Смит е хиперполиглот, който владее 24 езика. Българският е
Коментари Харесай

Хиперполиглотът, който говори 24 езика: Каква е тайната?


Вен Смит е хиперполиглот, който владее 24 езика. Българският е обичаният му.

Той чисти килими, само че мечтаната му работа е да има собствен канал в YouTube и да обиколи света.

Снимка: iStock


Той разкрива и част от тайната на умеенето да запомня бързо думи.

" Хубаво е да се пишат описи с думи и да си ги преговаряш в разнообразни часове от деня. Важното е да не се прекалява с доста думи едновременно, тъй като мозъкът ще се измори. Трябва да знаете, че мозъкът е като мускул - изморява се. Като деца ние учим език единствено като слушаме. Докато сме бебета, никой не ни кара да четем, да пишем, единствено слушаме. Затова бих споделил, че слушането е най-ефективният метод да се научи един език ", изяснява Вен.

Този гений единствено хубава страна ли има ? Има ли противоположна страна ?


Понякога се озорвам да изяснявам всякакви неща. Например- в предишното постоянно мълчах и слушах по какъв начин приказват хората, с цел да получа информацията, която ми би трябвало на работното място, да вземем за пример. В такива обстановки, в които чувам какво приказват за останалите, в това число и за мен. Тогава съм се възползвал от знанието на езици, споделя мъжът.

Вен и майка му признават, че хиперполиглотът евентуално има форма на аутизъм, въпреки в никакъв случай да не е бил публично диагностициран. И това е задачата на този репортаж - да подсети, че " друг не значи по-малко компетентен и можещ ".

Езиците, които владее Вен, са: британски, български, испански, италиански, португалски, чешки, съветски, фински, уелски, хърватски, норвежки, словашки, румънски, латвийски, нахуати, американски жестов език, сръбски, френски, немски, исландски, арабски, полски, украински, грузински.

Вижте още какво сподели хиперполиглотът във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР