Велотон в подкрепа на онкоболни жени се проведе в Бургас.

...
Велотон в подкрепа на онкоболни жени се проведе в Бургас.
Коментари Харесай

Велотон в Бургас събира средства за перуки за онкоболни (ГАЛЕРИЯ)

Велотон в поддръжка на онкоболни дами се организира в Бургас. Благотворителното събитие е част от самодейността на Комплексния онкологичен център в града „ Спротувай с задача “. 

Лекари, пациенти на КОЦ-Бургас и техните близки минаха 5-километров маршрут на колело от здравното заведение през Морската градина на града до Пантеона. По време на събитието бе сложена и кутия за дарения. Събраните средства ще са за закупуването на перуки за онкоболни пациенти. Сред основателите е доктор Стефан Миринчев:

" Ние не сме машини, ние сме хора с страсти. По-голяма част от живота си го прекарваме измежду пациентите. За нас е чест, в случай че можем да създадем и още нещо. За тях всяко нещо е значимо -това демонстрира отношението на обществото. "

Лице на акцията е актрисата Гергана Стоянова:

" Една добре направена перука е в пъти по-скъпа от тези, които не са положителни, а знаете какъв брой е значимо за самочувствието на една жена да наподобява добре. Да не вижда съчувствените погледи към себе си. Особено за човек, който е намерил сили в себе си да се бори със болестта и да продължи напред. “  

Кремена Краева, която от 3 години се бори с подлото заболяване, съобщи:

" Подкрепям идеята, тъй като и аз съм предходна по този път. Най-трудното е да се съхраниш, да запазиш позитивното си мислене и да се вдигнеш на крайници. "

Благотворителната акцията продължава и в идващите дни. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР