Велошествие под мотото София кара колело за по-чист въздух“ ще

...
Велошествие под мотото София кара колело за по-чист въздух“ ще
Коментари Харесай

Велошествие под мотото София кара колело за по-чист въздух“

Велошествие под мотото " София кара колело за по-чист въздух “ ще се състои през днешния ден, осведомят на уеб страницата си от самодейността " София - европейска столица на спорта ", съорганизатор на проявата.

Популярни спортни звезди на България ще поведат колоната на велошествието " София кара колело за по-чист въздух " по маршрут от Народното събрание през Орлов мост, около Перловската река до НДК, по-късно по бул. " Витоша " до входа на Южния парк. Там, на огромната поляна, е очакван огромен състезателен празник с доста атракции, съревнования, лотария с награди, детско Велорали, съревнование за промяна на вело гуми, музика и занимания.

Събитието се провежда от " София – международна столица на спорта “, Център за градска подвижност и Столична община. Сборният пункт ще бъде отворен в 9:30 ч. пред Народно заседание, с цел да може всеки участник да получи фланелка и стартов номер, с който след това би могъл да се включи в многото томболи с награди в Южния парк.

Велошествието няма спортен темперамент, а прекосяването по четирикилометровия маршрут е за да се насочи обръщение за по-чист въздух, за по една още по-красива и зелена българска столица. " София – европейска столица на спорта " провежда събитието към този момент осма поредна година, дружно с още над 100 интензивности, които имат за цел да дават повече благоприятни условия на софиянци и гостите на града за спорт и деен метод на живот в една по-здравословна и приятна среда.

Регистрация за велошествието и кроса не е наложителна, само че след 9:30 ч. при предпочитание, може да се вземе фланелка и стартов номер, с който да участвате в томболите в Южния парк с награди за над 2000 лв..

Сред подкрепящите самодейността са част от спортните звезди на България, отпред с двете самостоятелни олимпийски шампионки от последните игри в Токио – боксьорката Стойка Кръстева и каратистката Ивет Горанова. До тях още веднъж с колоната ще потеглят легендите Йордан Йовчев и Евгения Раданова, бронзовата олимпийска медалистка с ансамбъла от Рио2016 Ренета Камберова, надарените лица на „ София – евростолица на спорта “ Александра Фейгин, Катрин Маноилова, Андреа Коцинова, Алберт Попов, деца от спортните школи и доста други.

Спортният празник в Южния парк стартира в 11:30 ч. с доста музика, съревнования, състезания, занимателни игри и томболи с награди, заради което си пазете стартовия номер. За положителното въодушевление на присъстващите на огромната поляна до входа откъм бул. " Витоша " ще се погрижи известната и обичана на младите водеща Петрана Петрова.

Целта на велошествието е да призове хората да слязат от колите и да пробват различно напредване в градската среда. Велосипедите са отлична опция, а чистият въздух зависи от всеки един от нас.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР