Велокултурата в Нидерландия е световноизвестна. Този път обаче архитектурните корифеи

...
Велокултурата в Нидерландия е световноизвестна. Този път обаче архитектурните корифеи
Коментари Харесай

Амстердам откри подводен паркинг за колела

Велокултурата в Нидерландия е световноизвестна. Този път обаче архитектурните корифеи на Ниските земи доближават нови висоти. В столицата Амстердам бе открит паркинг за колела, напълно издигнат под водата.

Паркингът се намира до входа на централната жп гара в града. На откриването участва министърът на инфраструктурата. Съоръжението разполага с 11 хиляди места за колела.

 
Много далновидно са решили да построят паркинга под вода. За благополучие тук в Нидерландия имаме доста познания и експертиза в работата с вода. Възможно е да се основават пространства под морското ниво. Това разрешава да се употребява оптимално пространството в дребна страна като нашата.
30 % от пасажерите, които идват на централната гара в Амстердам, слизат от влаковете с техните колела. Затова е и изключително комфортно, че мястото на паркинга е на гарата. Местата за оставяне на велосипедите са двуетажни, което в допълнение улеснява усвояването на пространство. Нидерландия е една от най-гъсто обитаемоте страни в света. Територията ѝ е към три пъти по-малка от България, до момента в който жителите са близо 20 милиона.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР