Велислав Минеков подготвил заповед за уволнение на директора на Народния

...
Велислав Минеков подготвил заповед за уволнение на директора на Народния
Коментари Харесай

Румен Радев и болест спасили от уволнение шефа на Народния театър. Готвят протест на 16 март

Велислав Минеков подготвил заповед за уволняване на шефа на Народния спектакъл Васил Василев, само че не съумял да му я връчи. Причината е, че Василев излязъл в болничен. Проф. Минеков пък бе единственият заменен министър при преназначаването на служебното държавно управление на Гълъб Донев.
Президентът Румен Радев даде втори мандат на кабинета „ Донев “ на 2 февруари. Държавният глава размени министъра на културата Велислав Минеков с Найден Тодоров, предава Флагман. Смята се, че Радев е отстранил Минеков точно поради спора в Народния спектакъл „ Иван Вазов “ и поради това, че той е взел страната на кръга към Александър Морфов.
Mорфов пък бе уволнен от Васил Василев преди към две седмици.
Днес в БТА-София бе дадена конференция от съперници на шефа на театъра. В нея участваха актьорите Камен Донев, Валери Йорданов и други. Модератор на събитието бе проф. Георги Каприев.
„ Заповедта за уволняване на господин Василев е била готова от господин Минеков, само че просто господин Василев тогава се разболява и е в болничен, до момента в който не сменят господин Минеков – също може би е случайност. Задавам го като въпрос. Знаете, по закон не може да бъде уволнен, до момента в който е в болничен “, изясни Валери Йорданов.
На 16 март се подвига огромен митинг, съобщи още той.
Подготвя се и основаването на „ Движение за просвета “, стана ясно още на днешното медийно събитие.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР