Велинград винаги ни е привличал с красивата си природа, топли

...
Велинград винаги ни е привличал с красивата си природа, топли
Коментари Харесай

Изложба на Дега във Велинград

Велинград постоянно ни е привличал с красивата си природа, топли минерални бани и извори. С днешна дата обаче разполагаме с още един мотив да го посетим. За първи път в България можем да забележим непоказвани произведения на един от обичаните ни – Едгар Дега!

Изложбата „ Импресионизъм: Blunt truth” идва във Велинград след триумфа си в Полша, Литва, Латвия и Словакия. Представя истински графики от частна френска сбирка и включва цялостната поредност от портфолиото на художника с хелиогравюри на монотипите които прави за книгата на своя другар Людовик Халеви и са рисувани през 70-те години на предишния век. Книгата предлага взор към френското общество и парижкия махленски и нощен живот посредством работите на Дега, а любопитното е, че това е единствената серия от илюстрации, основана в миналото от маестрото за книга – той в никакъв случай не е илюстрирал друго литературно произведение.
 2600 бежанци бедстват в един от хотелите на Слънчев бряг 15 апр 2022 | Като цяло в Слънчев Бряг е страшничко и все по-страшно ще става. Така надалеч не оптимистично стартира разказът...

Познаваме Дега като „ художникът на балерините “, който улавя всяка дребна и детайлност от техните изящни придвижвания по несравним метод и пресъздава неподправеното въодушевление, което това изкуство носи.Добрата вест е, че творбите ще могат да бъдат прегледани от 14 април до 23 юли, а ние нямаме самообладание да й се насладим!

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР