Великотърновска област влиза в зимната подготовка с неприключил ремонт на

...
Великотърновска област влиза в зимната подготовка с неприключил ремонт на
Коментари Харесай

Подготовка за зимното поддържане на близо 1000 км републикански пътища в област В. Търново

Великотърновска област влиза в зимната подготовка с неприключил ремонт на Прохода на републиката. В подготвеност са 63 % от машините за снегопочистване на близо 1000 километра републиканска пътна мрежа в района. Налични са по-малко от половината от нужните количества инертни материали.

За снегопочистването на републиканската пътна мрежа в област Велико Търново са нужни 96 машини. В подготвеност са 61, останалите са по строителните обекти, уточни шефът на Областното пътно ръководство Венцислав Ангелов. Той съобщи, че страната е почнала да изплаща дълга си към компаниите в региона за зимната подготовка от предходната година. 

Ремонтът на Прохода на републиката, който е най-пряката транспортна връзка сред северна и южна България, ще завърши до първите снеговалежи, увери Ангелов:

„ Дано да не излизат непредвидени действия, само че към 11 ноември на 100 % ще бъде възобновено придвижването за всички моторни транспортни средства “.

От началото на годината до в този момент в региона са станали 182 тежки произшествия с 27 жертви, което е връх за региона в последните години, уточни Стефан Николов, шеф на Охранителна полиция във Велико Търново:  

„ Като съществена причина за позволените тежките пътно-транспортни катастрофи е несъобразената и превишена скорост “. 

Десетте общини в област Велико Търново са сключили контракти с компании за снегопочистване, обезпечени са началните количества инертни материали, уточни регионалният шеф Георги Гугучков.

От енергоразпределителното сдружение и от ВиК са заявили, че са подготвени за зимата.   
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР