Великомъченица Татяна ежегодно се почита в православния свят като покровителка

...
Великомъченица Татяна ежегодно се почита в православния свят като покровителка
Коментари Харесай

Молитви към св. Татяна за здраве и помощ в ученето

Великомъченица Татяна годишно се уважава в православния свят като настойничка на учениците и пазителка на християнската религия.

Татяна е родена в фамилията на богат консул, който възпитал щерка си съгласно християнските заповеди. Всяка година момичето ставало все по-красиво, само че за нея нямало по-голямо благополучие от това да оказва помощ на ближните си. Тя решила да посвети живота си в работа на Господ.

Смяната на властта в Рим обаче довел до обстоятелството, че християнската общественост престанала да съществува. Опитали се да убедят Татяна в езическата религия, само че тя отказала да се поклони на идолите. Разгневените езичници се пробвали да наранят момичето, само че всеки техен удар бил съпроводен от болежка.

По това време Татяна буйно се молела на Висшите сили за отбрана и не й била нанесена никаква щета. Освен това до нея се появили ангели. Неспособни да преодолеят волята на момичето, идолопоклонниците я умъртвили дружно с татко ѝ.

Ако имате проблеми в персоналния си живот или със здравето, нещата не вървят добре в работата, ученето не ви се отдава, в случай че страдате от слаб темперамент, липса на воля или други проблеми, тогава би трябвало да се молите и да прочетете молитвите към мъченица Света Татяна.

Освен това не забравяйте, че би трябвало да се молите откровено и с цялото си сърце.

Всекидневна молита към света Татяна за здраве

О, света мъченице Татяно, приеми ни в този момент, нас, молещите се и падащите пред твоята свята икона. Моли се за нас, рабите Божии (имената), дано се отървем от всички скърби и заболявания на душата и тялото и да живеем благочестиво в сегашния живот, а в идващия век ни удостои с всички светии да се поклоним пред Троицата славният Бог, Отец и Син и Свети Дух, в този момент и вечно и во веки веков. Амин.

Mолитва към света Татяна за учене

Татяна се счита за настойничка на студентите, тъй че всички, които учат, се обръщат към нея с молебствия. Защитницата на християнството, великомъченицата подарява своята берекет на учениците и им оказва помощ да овладеят науките. Но при положение, че ученикът не е подготвен да се труди, а е ленив и разчита единствено на помощта на Висшите сили, благосклонност няма да бъде проявена. Родителите постоянно купуват лист от иконата като подарък на своите деца, записани в междинни и висши образователни заведения.

„ Света великомъченица Татяна, пазителка на православната религия, приела гибелта си от неверниците, намерила Царството небесно! Обръщаме се към теб с откровени молебствия. Разпали мозъците ни и ни позволете да се вслушаме в ученето, да се вслушаме в думите и да преминем през всички тръни на ученето, с цел да осъществим мозъка със познания, да ги използван в интерес на себе си и другите, да живеем в мир и естетика с целия свят. Помоли се за нас на Всемогъщия Господ да благослови образованието на своите раби. Амин “.

Кратка молитва към света мъченица Татяна за отбрана и помощ

„ Моли се на Бога за мен, света Божия светице Татяна, до момента в който старателно прибягвам към вас, помощнице и молитвенице за моята душа. “

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР