Великобритания засилва ваксинирането срещу COVID-19, а премиерът Борис Джонсън призова

...
Великобритания засилва ваксинирането срещу COVID-19, а премиерът Борис Джонсън призова
Коментари Харесай

Бустерни дози във Великобритания: Защо властите ускоряват ваксинирането срещу COVID-19?

Великобритания ускорява имунизирането против COVID-19, а министър председателят Борис Джонсън прикани за слагането на бустерна доза.

Късно след обяд през вчерашния ден на посещаване във имунизационен център той поздрави ваксинираните и им раздаде стикери, след което приказва с кореспонденти, пред които сподели, че за жалост към този момент е доказано, че най-малко един пациент с „ Омикрон “ е умрял.

Тази вест пристигна на фона на повишение на равнището на опасност от ковид до предпоследната степен, което основателно сложи въпроса дали не предстоят фрапантни ограничения против вируса.

Четвъртото равнище значи, че болестта се популяризира бързо и броят на инфектираните нараства със заплашителни темпове.

На фона на нови 1576 случая от през вчерашния ден и общо регистрирани 4713 случая с „ Омикрон “ Джонсън разяснява още, че новият вид също води до хоспитализации и „ най-хубавото е хората да се имунизират с бустерна доза “.

Фактите са, че близо 40% от популацията на Острова е с такава доза, само че откакто от тази седмица в Англия ще се оферират бустерни ваксини на всички над 18 години, пред имунизационните центрове се образуваха опашки.

Джонсън разгласи още, че 42 екипа от армията ще бъдат ситуирани във всички райони на страната, с цел да оказват помощ на напъните за имунизиране на популацията.

Здравните специалисти подчертаха още един път, че всички би трябвало да се имунизират, като бустерната доза на имунизациите обезпечава спомагателна отбрана и предотвратява развиването на ковид при 75% от инфектираните с „ Омикрон “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР