Великобритания започва онлайн борба с антиваксарите, които пропагандират срещу ваксините

...
Великобритания започва онлайн борба с антиваксарите, които пропагандират срещу ваксините
Коментари Харесай

Великобритания започва борба с пропагандата срещу ваксините за COVID-19

Великобритания стартира онлайн битка с антиваксарите, които пропагандират против имунизациите за ковид. Това осведоми всекидневникът The Times, като се базира на свои източници.

Правителствената организация GCHQ, която се занимава с разузнаване в интернет, стартира интервенция за противопоставяне на пропагандата в мрежата против COVID-19.

На службата е подредено да се бори с дезинформацията по тематиката, както и с материали, които се популяризират от терористичната организация " Ислямска страна ", като ще се отстраняват наличие в обществените мрежи.

Правителството в Лондон счита, че оправянето с погрешната информация е от все по-голям приоритет, защото упованията светът да се оправи с рисковата болест са вероятни единствено благодарение на ваксина, написа още изданието.

Друг източник на медията твърди, че разследващата работа е получила позволение да се бори с дезинформацията, която идва от други страни. Смята се, че най-вече подвеждаща информация по тематиката с ковид идва от Русия, изяснява The Times.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР