Великобритания вероятно ще загуби почти един на всеки шест от

...
Великобритания вероятно ще загуби почти един на всеки шест от
Коментари Харесай

Очаква се британските милионери да намалеят до 2028 година с 17 процента

Англия евентуално ще загуби съвсем един на всеки шест от своите милионери до 2028 година , само че техният брой ще нарасне в други страни, в това число Съединените щати и Тайван, става ясно от публикуван в сряда доклад, представен от " Ройтерс ".

Докладът за световното благосъстояние на UBS за 2024 година предвижда, че броят на милионерите в долари във Англия ще намалее със 17% до 2 542 464 през 2028 година от 3 061 553 предходната година. Той също по този начин предвижда спад от 4% в Нидерландия до 1 179 328 от 1 231 625.

" Очевидно сте виждали в Обединеното кралство през последните няколко години, както видяхте и в други страни, последствия, произлизащи от глобите против Русия ", каза на конференция основният икономист на UBS Global Wealth Management Пол Донован.

Донован сподели, че решението на Англия да анулира статута на английски жители, с непрекъснат адрес отвън Великобритания- който разрешава на богатите, постоянно задгранични поданици,  да заобикалят налог върху приходите в чужбина - също е имало " дребен резултат ".

Милионерите, които трансформират адреса си както им е преференциално,  ще търсят места с ниски налози от самото начало , сподели той, добавяйки, че това " не е функционалност на политиките на Обединеното кралство единствено по себе си " , а отразява " фактори на привличане " на други страни, акцентирайки Дубай и Сингапур.

Британската група за недвижими парцели Winkworth съобщи настрана в сряда, че търсенето на парцели от висок клас е било понижено от данъчните политики , ориентирани към богатите хора, и предлагането на новото лейбъристко държавно управление да таксува частните учебни заведения.

Докладът на UBS предвижда, че общият брой милионери в долари в Съединени американски щати ще нарасне с 16% до 2028 година, в Германия с 14%, във Франция също с 16%, в Япония с 28%, в Испания с 12% и в Италия с 9 %.

UBS сподели, че в своя отчет " благосъстоянието " се дефинира като цената на финансовите активи плюс действителните активи, притежавани от семействата, минус техните задължения. Докладът се основава на 56 пазара , които съставляват към 92,2% от международното благосъстояние , сподели швейцарската банка.

Като цяло, в доларово изражение, международното благосъстояние е повишено с 4,2% през 2023 година след спад от 3% през 2022 година, се споделя в изследването.

Броят на лицата с богатсво на стойност над 1 милион $ в международен мащаб ще се увеличи в 52 от 56-те международни пазара до 2028 година, предвижда отчетът. Най-силен растеж на милионерите - от 47% - се чака да бъде в Тайван , движен от промишлеността за микрочипове в страната.

UBS съобщи, че през 15-те години, в които е разгласил своя отчет, Азиатско-тихоокеанският район е отчел максимален растеж на благосъстоянието, съвсем 177% , следван от Америка с съвсем 146%, до момента в който Европа, Близкият изток и Африка (EMEA) е повишен единствено с 44%.

Азиатско-тихоокеанският район обаче също е видял най-рязкото нарастване на дълга, се споделя в отчета. Общият дълг в района е повишен с над 192 % от 2008 година насам, повече от 20 пъти растежа в EMEA и съвсем четири пъти растежа за Америка.
 Цените на зърнените култури и артикули се повишават на международните пазари
Цените на зърнените култури и артикули се повишават на международните пазари

Намаляването на световното произвеждане на пшеница се дължи на неподходящата обстановка в Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР