Великобритания въвежда изискване за задължителен тест за коронавирус при влизане

...
Великобритания въвежда изискване за задължителен тест за коронавирус при влизане
Коментари Харесай

Англия въвежда изискване за задължителен тест за коронавирус

Великобритания вкарва условие за наложителен тест за ковид при влизане в страната и за имунизираните жители.

Във връзка с разпространяването на новия вид на ковид " Омикрон " Англия разгласи нови ограничавания за пътуващите до страната жители.

По информация на посолството ни в Лондон от 4:00 часа сутринта във вторник, 7 декември 2021 година, всички, които влизат в страната от страни и територии, които не са в аления лист (включително България), би трябвало да показват доказателство за негативен PCR или антигенен тест, изработен не по-рано от 48 часа преди тръгване. Новите условия се отнасят и за имунизирани пасажери, както и за деца на възраст над 12 години.

От самолетните компании ще се изисква да ревизират документите за изработен тест преди политане, както и за запълнен формуляр за локация на пасажери.

От МвНр напомнят, че жителите, пътуващи до Англия от страни, които са отвън аления лист, каквато все още е и България, следва да изпълнят и следните условия:

- пасажерите със приключен имунизационен цикъл минимум 14 дни преди пътуването би трябвало да резервират и заплатят PCR тест за COVID-19, който да създадат до втория ден след идването си и да се самоизолират до приемането на отрицателен резултат;

- неимунизираните пасажери би трябвало да резервират и заплатят PCR проби за втория ден и осмия ден от идването си. Необходимо е те да останат под карантина за 10 дни вкъщи или на друго място, където са отседнали.

Остава в действие условието за попълване на формуляр за локализация на пасажера рамките на 48 часа преди идването: .

Тестовете при пътуването до Англия могат да се резервират на следния линк: .

Информация за въведените ограничавания и условията за тестванията може да бъде открита на следния държавен уебсайт:

.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР