Великобритания трябва да се подготви да напусне ЕС без споразумение,

...
Великобритания трябва да се подготви да напусне ЕС без споразумение,
Коментари Харесай

Напускаме ЕС на 31 октомври със или без споразумение, категоричен Борис Джонсън

Великобритания би трябвало да се приготви да напусне Европейски Съюз без съглашение , разгласи някогашният външен министър Борис Джонсън, който е любимец за министър председател на Обединеното кралство, представен от " Ройтерс ".

" Ние ще напуснем Европейски Съюз на 31 октомври със или без съглашение ", разгласи той по време на Швейцарския стопански конгрес.
 На Острова желаеха предварителни избори след оставката на Мей
На Острова желаеха предварителни избори след оставката на Мей

Лидерът на Лейбъристката партия на Англия Джереми Корбин приветства решението на премиера Тереза Мей

" Начинът да реализираме положително съглашение е да се подготвим за Брекзит без договорка ", разясни Джонсън.

Англия може да построи " фантастични връзки за свободна търговия " с Европа, откакто напусне Европейски Съюз, само че също може да бъде герой за интернационална свободна търговия, сподели още той.

Джонсън направи коментара малко след решението на премиера на Англия Тереза Мей, която разгласи, че подава оставка на 7 юни.
 Претендентите за поста на Мей
Претендентите за поста на Мей

Борис Джонсън е любимец

Междувременно ръководителят на авторитетния Комитет 1922 към Консервативната партия сър Греъм Брейди удостовери, че обмисля да се кандидатира за министър председател, откакто се отдръпна от поста.

В същото време външният министър Джереми Хънт удостовери, че ще се бори за мястото на Мей.

Борис Джонсън е любимец за министър-председател на Англия. Проучване демонстрира, че 28% от британците имат вяра, че Джонсън ще бъде добър министър председател. Според сондажа на YouGov, в който са взели участие 1586 души, вътрешният министър Саджид Джавид е вторият най-предпочитан реакционер с 19%. 16 на 100 имат вяра, че министърът на екологията Майкъл Гоув ще бъде добър министър председател.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР