Великобритания ще проучи всички възможности за търговска сделка с Европейския

...
Великобритания ще проучи всички възможности за търговска сделка с Европейския
Коментари Харесай

Джонсън и Макрон разговаряха по телефона

Великобритания ще изследва всички благоприятни условия за комерсиална договорка с Европейския съюз, само че през идващите дни би трябвало да се реализира прогрес за превъзмогване на забележителните разлики. Това съобщи през днешния ден английският министър председател Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е в телефонен диалог с френския президент Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е най-младият президент на, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Джонсън дефинира 15 октомври, когато има среща на върха на Европейски Съюз, като краен период за съглашение, а Европейски Съюз се стреми към още няколко отстъпки, преди да влезе в заключителния стадий на договарянията, напомня организацията. "Джонсън удостовери уговорката на Обединеното кралство да изследва всички пътища за реализиране на съглашение ", оповестиха от Даунинг стрийт след диалога му с Макрон. "Премиерът акцентира, че през идващите дни би трябвало да бъде реализиран прогрес в превъзмогване на забележителните разлики, изключително в региона на рибарството и равнопоставеността, посредством процеса на интензивни диалози сред основните договарящи ", осведоми офисът му.

Двамата основни договарящи - Мишел Барние от Европейски Съюз и Дейвид Фрост от Англия - настояват, че договорка е допустима преди крайния период 15 октомври, въпреки, по думите им, да остават значими разлики. Джонсън е споделил на Макрон, че Англия желае договорка, само че не непременно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР