Великобритания се подготвя за платинения юбилей на кралица Елизабет II

...
Великобритания се подготвя за платинения юбилей на кралица Елизабет II
Коментари Харесай

Парад с 10 хил. души за платинения юбилей на кралица Елизабет II

Великобритания се приготвя за платинения празник на кралица Елизабет II идната седмица, предава БНР, цитирайки Агенция Франс Прес. Празненствата ще продължат четири дни и с тях ще бъде маркирана 70-та годишнина от възкачването ѝ на трона. Тържествените обществени събития стартират през днешния ден и ще продължат до неделя.

Първият календарен уикенд на юни ще бъде допълнен от два празнични уикенда, които ще стартират на 2 юни с обичайния церемониал и оръжеен залп по случай формалния 96-ти рожден ден на кралицата. На 3 юни в катедралата " Сейнт Пол " ще бъде отслужена работа в чест на Нейно Величество за седемте десетилетия работа на нацията.

Концертната стратегия няма да се лимитира единствено с осъществявания до Бъкингамския замък. Звезди като Ед Шийрън и Клиф Ричард ще пеят за лондончани. Ще има кралски конни надбягвания и приеми. Кулминацията на тържествата ще бъде церемониал с 10 000 души, в това число известни персони, който е плануван за 5 юни. Шествието ще стартира с камбанен звън на камбаните на Уестминстърското абатство, откъдето хората ще се насочат към Бъкингамския замък.

В центъра на шествието ще бъде златната кралска карета, която за финален път е била показана обществено преди две десетилетия. Каретата, основана през 1762 година, е употребена от монарси при значими мотиви, в това число при коронацията на актуалната кралица на 2 юни 1953 година, само че този път Елизабет II няма да бъде в нея.

Здравословното положение на Кралицата е влошено, откакто няколко пъти тя бе снимана да върви с бастун. Наследникът на трона, 73-годишният принц Чарлз, ще бъде компактно до майка си.

" Ако Кралицата не участва на юбилея, ще има доста разочаровани жители ", сподели неотдавна пред Агенция Франс Прес кралският фотограф-ветеран Артър Едуардс.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР