Великобритания се подготвя за мек Брекзит“, въпреки формалното напускане на

...
Великобритания се подготвя за мек Брекзит“, въпреки формалното напускане на
Коментари Харесай

Тереза Мей се подготвя за мек Брекзит

Великобритания се приготвя за „ мек Брекзит “, макар формалното овакантяване на единния пазар и митническия съюз на Европейски Съюз. Премиерката Тереза Мей ще заяви това през днешния ден на депутатите от Камарата на общините в английския парламент съгласно предварителното й изказване, публикувано от офиса й.

Мей ще се регистрира за срещата в Брюксел на 14 и 15 декември, на която водачите на Европейски Съюз потвърдиха започването на втория стадий от договарянията за раздялата. На тях ще се съгласуват въпросите за съдействието в областта на сигурността и търговията.

Според Европейски Съюз има общ блян на Европейски Съюз и Обединеното кралство да реализират бърз прогрес във връзка с интервала на осъществяване. Това ще даде сигурност на работодателите и фамилиите на служащите, че се стремим към „ мек Брекзит “, се споделя в изказването на премиерката.

Тя напомня изявлението си през септември, че в строго ограничавания във времето временен интервал след Брекзит, Англия официално няма да е член на общия пазар и на митническия съюз. „ Но ние ще предложим взаимно да имаме достъп до пазарите ни, както в този момент. Ще подготвим и изпълним нови процеси и системи, които ще залегнат в основата на бъдещото ни партньорство “, акцентира Мей.

В преходния интервал Лондон ще стартира да записва идващите европейски жители като подготовка на бъдещата имиграционна система на страната. Англия ще се готви за самостоятелна комерсиална политика посредством договаряния, където е допустимо, или посредством сключване на търговски съглашения с трети страни, които ще влязат в действие след края на интервала на осъществяване, декларира Мей.

При „ мекия " сюжет за развода няма да има митнически цени сред Англия и Европейски Съюз, само че ще има нетарифни търговски бариери, сходни на тези сред Норвегия и Европейски Съюз.

При „ корав " Брекзит още веднъж ще бъдат наложени митнически ограничавания съгласно споразуменията на Световната комерсиална организация. Като следствие и Обединеното кралство, и Европейски Съюз ще изгубят стотици хиляди работни места.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР