Великобритания съобщи днес за редица мерки към дипломатическите действия на

...
Великобритания съобщи днес за редица мерки към дипломатическите действия на
Коментари Харесай

Великобритания гони руското военно аташе от острова

Великобритания заяви през днешния ден за редица ограничения към дипломатическите дейности на Русия на острова, като английското държавно управление счита да отзове съветския аташе по защитата. Това предават от Reuters.

" Ние ще премахнем статута на дипломатически пространства от няколко свързани с Русия парцели в Обединеното кралство. Налагаме нови ограничавания за съветските дипломатически визи , в това число ограничение на продължителността на времето, което съветските дипломати могат да прекарат в Обединеното кралство ", уточни министърът на вътрешните работи Джеймс Клевърли, като добави, че дейностите са в резултат на модел на злонамерена активност от Русия във Англия и Европа.

Клевърли съобщи още пред Народното събрание, че съветското военно аташе е " недеклариран офицер от военното разузнаване " на Русия.

Припомняме, на 26 април британец беше, предопределена да облагодетелства Русия , в това число посредством хипотетично рекрутиране на още лица за палеж на обвързван с Украйна търговски обект в Лондон.

Ден по-рано украинският президент  Джеръми Хънт в Киев, като е призовал Англия да затегне глобите против Русия. На 13 април Съединени американски щати и Англия постановиха, измежду които алуминий, мед и никел.

В края на 2023 година против лица и организации от други страни, за които твърди, че вземат участие в съветските военни вериги за доставки. Китайското посолство в Лондон осъди този ход.
 Русия предизвести Лондон за потреблението на английско оръжие в Украйна
Русия предизвести Лондон за потреблението на английско оръжие в Украйна

Москва може да отвърне на английските военни уреди и съоръжение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР