Великобритания отзова временно посланичката си в Беларус, като последва по

...
Великобритания отзова временно посланичката си в Беларус, като последва по
Коментари Харесай

Великобритания отзова временно посланичката си в Беларус

Великобритания отзова краткотрайно посланичката си в Беларус, като последва по този метод образеца на други европейски страни, изразили недоволството си от решението на беларуския президент Александър Лукашенко да експулсира полски и литовски дипломати.
Това оповестява Българска телеграфна агенция като се базира на Франс прес.
Англия " осъжда решението на Беларус да експулсира полски и литовски дипломати ", написа през вчерашния ден вечерта в Туитър английският външен министър Доминик Рааб.

Ръководителят на английската дипломация посочи, че решението на беларуските управляващи е " изцяло голословно и ще докара само до изолирането на беларуския народ. В израз на взаимност краткотрайно отзоваваме нашата посланичка за съвещания във връзка със обстановката в Беларус ", съобщи Рааб.

Полша и Литва, които към този момент отзоваха посланиците си в Минск, отзоваха през вчерашния ден 35 свои дипломати в Беларус на фона на мощното дипломатическо напрежение с беларуските управляващи, които упрекват Варшава и Вилнюс, че поддържат беларуското протестно придвижване, почнало след президентските избори в Беларус на 9 август.
Румъния, България, Чехия, Словакия, Естония и Латвия отзоваха за съвещания посланиците си в Беларус, отбелязва Франс прес.

Европейският съюз отхвърли да признае изборната победа на Александър Лукашенко и вкара наказания против представители на беларуските управляващи, за които се подозира, че са забъркани в изборни измами и нарушение на човешките права.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР