Великобритания оттегля предложението си за командване на военни сили в

...
Великобритания оттегля предложението си за командване на военни сили в
Коментари Харесай

Великобритания дава на заден от общата отбрана на ЕС след Брекзит

Англия отдръпва предлагането си за командване на военни сили в подготвеност на Европейски Съюз след Брекзит , като това е първият съответен образец за влияние на излизането на страната от Европейски Съюз върху европейското съдействие в региона на защитата, оповестява " Политико ".

В писмо, получено от " Политико ", Обединеното кралство осведоми ръководителя на военния комитет на Европейски Съюз предишния сряда, че към този момент няма да бъде водеща нация в " бойна група " за отбрана на Европейски Съюз от 2019 година заради продължаващата неустановеност по отношение на отдръпването на Англия от Европейския съюз.

Решението на Англия идва без значение от настояването на премиера Тереза ​​Мей, че задължението на Обединеното кралство към европейската сигурност е " категоричен " .

" Предложението за бойна група в интервала директно след излизането ни е излишно затруднение ", разяснява английският генерал-лейтенант Джордж Нортън.

Редица военни сили в Европейски Съюз упорстват за даване на огромната част от войските за така наречен бойна група на Европейски Съюз - мощ, основана като част от по-широкото предпочитание на Европейски Съюз, за повече военно въздействие.

Подобна бойна група към момента не е изпозлвана в спешна зона, само че е в подготвеност, при нужда . Англия трябваше да поеме готовността за военни дейности на бойната група през втората половина на 2019 година по време на преходния интервал на Брекзит.

Решението на Обединеното кралство да се отдръпна от листата на страните от Европейски Съюз, които оферират да водят бойни групи, провокира угриженост на континента, че задължението на Лондон за европейска сигурност към този момент е нерешителен , без значение от многократното удостоверение от страна на Тереза Мей, че това не е по този начин.

 25 страни от Европейски Съюз в плана за европейска защита
25 страни от Европейски Съюз в плана за европейска защита

Сътрудничеството ще стартира със 17 съответни плана

В писмото, с което се оповестява решението на Обединеното кралство, генерал-лейтенант Джордж Нортън декларира, че решението да се отдръпват от програмата е заради логистични проблеми, породени от Брекзит , и упорства, че Англия към момента може да остане част от програмата и би могло да се реализирано политическо съглашение. Допълва, че о фертата на Англия постоянно е била " краткотрайна " .

Според Нортън, отдръпването на Англия е обсъждано от септември предходната година и е значимо да се обясни решението и да се даде време на Европейски Съюз да се подготв и.

Франция, Италия, Германия и Гърция са единствените други страни, чийто народен щаб има задоволителен потенциал да ръководи европейска интервенция.

" Военни дейности изискват изясненост на задачите и обмисляне, не на последно място, това включва времето, което е належащо да се да се генерират надеждни благоприятни условия ", се споделя в писмото. " Англия има вяра, че за практическите цели и времето, належащо на Европейски Съюз и държавите-членки да разпознават и провеждат бойна група за втората половина на 2019 година, това решение не трябва да се забавя. Следователно официално отдръпваме краткотрайното ни предложение за бойна група за интервала 2019-20 ".

" Безусловният ангажимент на премиера ни към европейската сигурност стои , само че предлагането за бойна група в интервала, директно след излизането ни, е излишно затруднение ", добавя писмото.

Всяко решение за разполагане на бойна група може да бъде взето от водачите на Европейски Съюз в Европейския съвет, всички водещи бойни групи страни ще запазят правото си на несъгласие.

Англия е една от дребното страни от Европейски Съюз, които могат да дават щаб на бойни групи . В момента Англия води задачата на Европейски Съюз за битка с пиратството " Атланта " край крайбрежията на Сомалия, командвайки интервенцията от военния щаб Нортууд в Хертфордшир.

Франция, Италия, Германия и Гърция са единствените други страни, чийто народен щаб има задоволителен потенциал да ръководи европейска интервенция. Така да вземем за пример, Англия обезпечава седалището на холандската и белгийската бойни група през 2018 година

Лондон има значима роля в интервенция " София " - интервенцията против контрабанда в Средиземноморието , която се командва от италианският щаб, както и разполагането на войски в Естония, за възпрепятстване на военни дейности на Русия.

Очаква се, в случай че Англия не може да взе участие в процеса на взимане на решения и надзор на задачи, както е обикновено за външни на Европейски Съюз страни, малко евентуално е Англия да продължи да взе участие в задачи на Европейски Съюз в бъдеще .

 Европейски Съюз приготвя боен Шенген за войските на континента
Европейски Съюз приготвя боен Шенген за войските на континента

Най-големият скок в отбранителната политика на Европейски Съюз от десетилетия насам

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР