Великобритания отдава почит на кралица Елизабет II. Всеки, който желае,

...
Великобритания отдава почит на кралица Елизабет II. Всеки, който желае,
Коментари Харесай

Кралското семейство пусна онлайн книга за съболезнования


Англия отдава респект на кралица Елизабет II. Всеки, който желае, може да остави своето състрадание в онлайн книга в уеб страницата на кралското семейство. Днес ще бъде основана и цветна градина в лондонския Грийн Парк в памет на най-дългоуправлявалия монарх в актуалната история.

Стотици продължиха да се събират към Бъкингамския замък през цялата нощ, с цел да отдадат последна респект към кралицата.

В Лондон универсалните магазини са затворени. В целия град се приказва единствено за едно - гибелта на монарха и новия крал. Настроенията обаче са разнообразни. 

„ Животът продължава, сър, животът продължава. Но има доста хора, които носят черно. И аз съм в черно, както виждате. Има доста тъжни лица в близост. Много. Особено възрастните хора “, споделя гражданин на Лондон. 

„ Не съм смутена, в случай че би трябвало да бъде откровена. По-скоро усещам, че би трябвало да се отървем от монархията. Смятам, че би трябвало да я премахнем. Това към този момент е доста надалеч от нас, от нашето мрачно минало “, пък счита лондончанка. 

Почит към кралица Елизабет II беше отдадена с топовни салюти в цяла Англия. От Белфаст до Единбург.

В шотландската столица, бастион на независимостта, речта на Чарлз III беше проследена с интерес.

В Уестминстърското абатство, където Чарлз евентуално ще бъде коронясан идната година, камбани прозвучаха 96 пъти, по веднъж за всяка година от живота на Елизабет II.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР