Великобритания отчете за последното денонощие най-ниския брой заразени с Covid-19

...
Великобритания отчете за последното денонощие най-ниския брой заразени с Covid-19
Коментари Харесай

Великобритания отчете най-ниския брой Covid заразени от септември

Великобритания регистрира за последното денонощие най-ниския брой инфектирани с Covid-19 от септември насам. В същия ден са били имунизирани с втора доза 500 000 британци. 

Междувременно стана ясно, че Лондон ще изпрати за Делхи огромна пратка здравно съоръжение във връзка на сериозното състояние с пандемията в Индия. 

Почти две седмици след отварянето на всички магазини и пъбовете, за последното денонощие има единствено 1712 инфектирани и 11 смъртни случая. 

Броят на имунизираните с първа доза е близо 33,7 милиона души, като единствено за последния ден са инжектирани към 500 000 и с втора доза, с което броят на изцяло имунизираните в страната надминава 12,5 милиона.

Обнадеждаващата статистика и сполучливият ход на всеобщото имунизиране разрешиха на английското държавно управление да провежда незабавна доставка на ненужно здравно съоръжение, в това число вентилатори и кислородни концентратори, за Индия.

Премиерът Борис Джонсън съобщи, че британците застават един до друг с индийците като другари и сътрудници в борбата против ковид. 

Джонсън трябваше да отпътува през днешния ден на тридневно посещаване в Индия, само че го отсрочи поради тревожната конюнктура там, а Индия попадна в „ аления лист “ за пътувания. Далеч по-оптимистично е ситуацията с подновяването на пътуванията към някои европейски дестинации. 

Изпълнителният шеф на „ Томас Кук “ Алан Френч сподели, че чака това да стане след 17 май, като множеството от желаните  средиземноморски курорти ще отворят за лятната почивка на учениците.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР