Великобритания отчете пореден рекорд от 1 820 починали за денонощие

...
Великобритания отчете пореден рекорд от 1 820 починали за денонощие
Коментари Харесай

Близо 4,7 милиона британци са получили първа доза COVID ваксина

Великобритания регистрира следващ връх от 1 820 умряли за денонощие с COVID-19. Правителството поставя старания да включи всички чиновници на първа линия в битката против вируса в предпочитаните групи за имунизиране.

Въпреки че броят на инфектираните понижава – 38 905 случая за последното денонощие, умрелите означиха нов връх. Общият брой на жертвите на вируса към този момент е 93 290.

В същото време последните данни от всеобщото имунизиране демонстрират, че близо 4,7 милиона британци са получили първа доза ваксина. Около 345 000 са имунизирани единствено за последното денонощие.

Министърът на вътрешните работи Прити Пател съобщи, че министрите се пробват да включат в предпочитаните групи служителите на реда, лекарите, учителите и всички, които са на предна линия в битката с пандемията.

Междувременно интернет уебсайт популяризира видео, в което Прити Пател споделя, че е била „ за “ затварянето на границите още през март предходната година.

Между март и юни 2020 година Англия не наложи възбрана или карантина на идващите в страната от чужбина.

На въпрос на водача на Лейбъристката партия Киър Стармър към премиера Борис Джонсън за какво не се е съобразил с мнението на Прити Пател министър председателят отговори, че в този момент страната има един от най-строгите гранични режими и упрекна Стармър, че се рови в предишното и си играе на политика.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР