Великобритания няма намерение да прехвърля бойни самолети в Украйна в

...
Великобритания няма намерение да прехвърля бойни самолети в Украйна в
Коментари Харесай

ЕС и Лондон отхвърлиха молбата на Зеленски - няма да предоставят на Украйна бойни самолети

Великобритания няма желание да трансферира бойни самолети в Украйна в близко бъдеще. Това заяви шефът на Министерството на защитата на страната Бен Уолъс.

 

„ Няма да има неотложно прекачване на английски изтребители в Украйна “, цитират английските медии министъра, който добави, че това може да отнеме месеци.

 

Уолъс изясни, че преди всичко самата Англия и страните от НАТО би трябвало да бъдат снабдени с изтребители.

 

Вместо да трансферира самолети в Киев, Лондон „ ще се концентрира върху други способи за обезпечаване на въздушно прикритие на Украйна “.

 

Става дума за вероятно предаване на ракети с огромен обхват и безпилотни самолети на въоръжените сили на Украйна.

 

Зеленски моли европейските водачи в Брюксел за бойни самолети

Говорейки на конференция в Рим, Уолъс сподели, че е допустимо да се защитят небето и войските по време на придвижване благодарение на ракети с огромен обхват и дронове.

 

„ Същите резултати могат да бъдат реализирани по друг метод и няма да отнеме месеци, които безспорно ще са нужни за прехвърлянето на изтребители “, убеждава украинците ръководителят на английското министерство на защитата.

 

Той означи, че е „ по-реалистично и продуктивно “ да се възнамерява даването на Украйна със самолети в дълготраен проект, с цел да се подсигурява нейната сигурност след края на войната с Русия.

 

" Не е лесна задача да изтеглиш аероплан до границата. Англия знае от какво има потребност Украйна и е доста щастлива да помогне по разнообразни способи за реализиране на резултат. Същите резултати могат да бъдат реализирани, само че по евентуално друг метод, което не лишава месеците, които са нужни, с цел да бъдат осъществени, с цел да предадат изтребители ", сподели Уолъс.

 

Киев също получи разочароващ отговор от белгийските управляващи.

Премиерът Александър де Кро сподели, че страната сама се нуждае от лични изтребители и по тази причина не може да ги достави на Украйна.

Той също по този начин добави, че белгийските изтребители се употребяват интензивно за отбрана на въздушното пространство на НАТО, да вземем за пример те са основани в балтийските страни.

 

Европейските водачи не са изразили подготвеност да изпратят съвременни бойни самолети в Украйна, макар настояванията на украинския водач Володимир Зеленски по време на посещаване в Париж.

 

Това заяви Bloomberg, базирайки се на неназован представител на Европейски Съюз.

„ Европейските водачи ясно дадоха да се разбере на Володимир Зеленски, че са подготвени да дават спомагателна военна помощ на Украйна, само че до момента никой не се е заел да трансферира изтребители “, се споделя в обявата.

 

Припомняме, че Киев разгласи трескаво, че се нуждае от изтребители и ракети с огромен обхват от Запада.

 

Британският министър председател Риши Сунак съобщи, че украинските въоръжени сили ще получат F-16, само че украинските водачи ще се нуждаят от години образование.

 

В Полша оповестиха подготвеност да трансферират изтребители, само че единствено откакто страните от НАТО вземат взаимно решение.

 

А американският президент Джо Байдън подцени настояването на Киев, както и френският президент Еманюел Макрон.

 

От офиса на Зеленски обаче споделиха, че „ въпросът с оръжия с огромен обхват и бойни самолети за Украйна е решен “.

 

По-рано, както стана известно, Зеленски рони сълзи сълза по време на изстрадана тирада пред Европейския парламент.

Лидерът увери, че страната " се доближава към Европейския съюз и ще бъде член на Европейски Съюз ".

 

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР