Великобритания навлезе в последната фаза на операцията за евакуация от

...
Великобритания навлезе в последната фаза на операцията за евакуация от
Коментари Харесай

Великобритания навлезе в последната фаза на операцията за евакуация от Афганистан



Англия навлезе в последната фаза на интервенцията за евакуация от Афганистан и повече хора няма да бъдат повиквани на летището в Кабул, обявиха от Министерството на защитата. Приключването на интервенцията е въпрос на часове, сподели министърът на защитата Бен Уолъс.

Бен Уолъс съобщи, че за надълбоко страдание не всеки ще може да бъде  евакуиран.

От министерството означиха, че хотел „ Барън “, където до момента се обработваха случаите на кандидатстващите за изтегляне и където през вчерашния ден наоколо бе осъществено едно от нападенията, е затворен. След затварянето на хотела Англия ще насочи напъните си главно за изтегляне на тези, които към този момент са на летището и са подготвени да изоставен страната, оповестиха от министерството.

Междувременно публицисти от вестник „ Таймс “, при опит да снимат какво се случва в изоставения дипломатически квартал на Кабул са разкрили, че по пода на английската дипломатическа задача се търкалят документи на афганистански служащи и подавали молби за работа. Чувствителните данните, излагащи на заплаха локалните чиновници при попадането им в ръцете на талибаните, е трябвало да бъдат унищожени, само че са били оставени от под паника напускащия личен състав на посолството.

От самата Англия пък бе обявено, че стотици британци са предложили да приютят афганистански бежанци в домовете си, откогато държавното управление стартира всеобщата евакуация след рухването на Кабул. Те са контактували с благотворителни организации или компании, които оказват помощ за установяването на бежанците на Острова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР