Великобритания наложи санкции на шестима души, отговарящи за наказателната колония

...
Великобритания наложи санкции на шестима души, отговарящи за наказателната колония
Коментари Харесай

Великобритания санкционира шефовете на наказателната колония, където почина Навални

Англия наложи наказания на шестима души, отговарящи за наказателната колония в Арктика, където предходната седмица умря съветският, оповестява " Ройтерс ".

Западните водачи показаха отвращение от новината, че най-отявленият съветски критик на президента Владимир Путин е изпаднал в безсъзнание и е умрял в пандиза в петък.

На глобените - началникът и петимата заместник-началници на наказателната колония , ще бъде неразрешено да влизат в Обединеното кралство и активите им ще бъдат замразени.

" Ясно е, че съветските управляващи смятаха Навални за опасност и неведнъж се опитваха да го накарат да замълчи. Никой не би трябвало да се съмнява в потисническия темперамент на съветската система ", акцентира английският външен министър Дейвид Камерън.

" Виновниците за бруталното отношение към Навални не би трябвало да си вършат илюзии - ние ще ги държим виновни ".
 Европейски Съюз утвърди 13-ия пакет от наказания против Русия
Европейски Съюз утвърди 13-ия пакет от наказания против Русия

Той ще бъде публично признат за втората годишнина от началото на войната в Украйна

В събота Камерън даде обещание да предприеме дейности по въпроса, а Лондон привика съветския дипломат, с цел да го уведоми, че държи съветските управляващи " изцяло виновни " за гибелта на Навални.

На собствен ред Русия, която отхвърли да е забъркана в гибелта на 47-годишния някогашен юрист, съобщи, че е недопустимо Англия да се намесва във вътрешните ѝ работи.

По-рано тази седмица към налагането на нови наказания против Москва поради войната ѝ против Украйна, а вдовицата на Навални Юлия Навалная настоя Путин да бъде измамен под отговорност.

Германия, Литва и Швеция бяха измежду страните от Европейски Съюз, които приканиха за съответни нови наказания против Русия поради гибелта на Навални.
 Кремъл: Обвиненията за отравяне на Навални са неоснователни
Кремъл: Обвиненията за отравяне на Навални са неоснователни

Той съобщи, че Путин не е гледал изказването на Юлия Навалная

В петък Съединените щати също ще разгласят огромен пакет от наказателни ограничения против Москва поради гибелта на Навални и двугодишната война в Украйна.

Англия е наложила наказания на над 1700 лица и организации след нахлуването на съветските сили в Украйна през февруари 2022 година

По-рано през днешния ден членовете на който обхаща близо 200 организации и лица, упрекнати в подкрепяне на Москва да набира оръжия или в присъединяване в отвличането на украински деца.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР