Великобритания наложи 14-дневна карантина за пристигащи от Франция, тъй като

...
Великобритания наложи 14-дневна карантина за пристигащи от Франция, тъй като
Коментари Харесай

Великобритания наложи карантина за Франция, Париж отвръща на удара

Англия наложи 14-дневна карантина за идващи от Франция, защото английското държавно управление се притеснява от втора вълна от COVID-19 на фона на растящия брой случаи оттатък Ламанша.

Към листата на подлежащи на наложителна карантина са включени и жителите на Нидерландия, Малта и Монако. Мярката влиза в действие в събота, 15 август.

Париж изрази страдание поради решението на Лондон. Френският държавен секретар по европейските въпроси Клеман Бон съобщи, че английското решение ще докара до реципрочна мярка от страна на Франция. Той изрази вяра, че допустимо най-скоро нещата ще се върнат към естественото.

Франция е втората най-любима дестинация за английските туристи след Испания, която по-рано беше изключена от листата с безвредни страни.

Заразата продължава да има пик и в Германия. Потвърдените случаи на ковид в Германия се усилиха с 1449 за денонощие до общо 221 413, съобщи Ройтерс, като се базира на института " Роберт Кох ".

За последното денонощие умрелите в страната са 14 до общо 9225 души от началото на пандемията.

Прагът от 750 000 умряли по света от COVID-19 беше преминат в четвъртък, 13 август, съобщи Франс прес.

Най-много умряли има в Латинска Америка и Карибите (около 230 000), а съвсем половината от смъртните случаи от Ковид-19 са регистрирани в четири страни - Съединени американски щати (166 038), Бразилия (104 201), Мексико (54 666) и Индия (47 033).
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР