Великобритания иска да включи финансовите услуги в търговската сделка с

...
Великобритания иска да включи финансовите услуги в търговската сделка с
Коментари Харесай

Лондон иска финансовите услуги да се включат в търговската сделка с ЕС за Брекзит

Великобритания желае да включи финансовите услуги в комерсиалната договорка с Европейския съюз, съобщи английския министър за Брекзит Дейвид Дейвис, представен от " Ройтерс ".

След като основният договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние изрази подозрение за включването на финансовите услуги в договорката за свободна търговия, Дейвис означи, че всяко съглашение, изключващо финансите, би било преднамерено сортиране.

" Ние преглеждаме целия обсег на икономическото съдействие, което сега съществува, и дефинираме по какъв начин то може да се поддържа с минимални спомагателни бариери или търкания ", написа Дейвис в " Дейли Телеграф ", като добави, че правилата на комерсиалната договорка за стоките може да се приложат и за услугите.

Миналия месец Барние сподели, че не знае за нито една договорка за свободна търговия на Европейски Съюз, която да включва безконтролен достъп до финансови услуги.

На последния Европейски съвет в средата на декември водачите на Европейски Съюз дадоха зелена светлина за прекосяване към идната фаза в договарянията за Брекзит, която включва търговията и преходния интервал.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (133)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР