Великобритания и САЩ подписаха споразумение за продължаване на въздушния трафик

...
Великобритания и САЩ подписаха споразумение за продължаване на въздушния трафик
Коментари Харесай

Лондон и Вашингтон имат сделка за полетите след Брекзит

Великобритания и Съединени американски щати подписаха съглашение за продължение на въздушния трафик сред двете страни, в миг когато Лондон се приготвя за края на преходния си интервал в Европейски Съюз, съобщи Ройтерс.

Сделката, наречена Споразумение за въздухоплавателни услуги, бе реализирана през ноември 2018 година и подписана през днешния ден от английския министър на превоза Грант Шапс, държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо и министърката на превоза на Илейн Чао.

Англия напусна Европейски Съюз първоначално тази година, само че на процедура остана обхваната от споразуменията и разпоредбите на съюза до приключване на преходния интервал в края на 2020-а, напомня Ройтерс.

Новоподписаното съглашение разрешава на двете страни да продължат интервенции като при Договора за отворено небе сред Европейски Съюз и Съединени американски щати, въпреки полетите сред тях сега да са на доста ниско равнище поради пандемията от ковид.

Преди COVID-19 десетки милиони пасажери годишно пътуваха сред страните, допринасяйки за търговски връзки със Съединени американски щати на стойност над 230 милиарда лири (300 милиарда долара), се пропомня в изказване на английското транспортно министерствa.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР