Великобритания и икономиките в еврозоната вероятно ще изпаднат в рецесия

...
Великобритания и икономиките в еврозоната вероятно ще изпаднат в рецесия
Коментари Харесай

САЩ ще избегнат рецесията, но Европа няма да има този късмет

Великобритания и стопанските системи в еврозоната евентуално ще изпаднат в криза през идната година. Съединените щати обаче може да се измъкнат на косъм с помощта на устойчивия пазар на труда, демонстрира разбор на Morgan Stanley.

В същото време предстоящото наново отваряне на Китай след съвсем три години на ограничавания поради COVID-19 ще докара до възобновяване на личната му стопанска система и други нововъзникващи азиатски пазари, споделиха анализатори на капиталовата банка в серия от отчети, оповестени в неделя.

Рисковете са в посока надолу “, написа там, като се планува международната стопанска система да нарасне с 2.2% през идната година. Това е по-ниско от последната оценка на Международния валутен фонд за напредък от 2.7%.

Следващата година Morgan Stanley предвижда внезапно разделяне сред развитите стопански системи „ в или покрай криза “, до момента в който нововъзникващите „ се възвръщат умерено “. Инвестиционната банка споделя, че цялостното световно повишение евентуално ще остане неуловимо. Икономиката на Китай се предвижда да нарасне с 5% през 2023 година, изпреварвайки междинния растеж от 3.7%, предстоящ за нововъзникващите пазари, до момента в който междинният напредък в групата на 10-те развити страни се предвижда да е единствено 0.3%.

Централните банки по целия свят покачиха лихвените проценти тази година, с цел да лимитират вилнеещата инфлация, а в Съединените щати Morgan Stanley предвижда, че Федералният запас ще поддържа високи лихви през 2023 година, защото инфлацията остава мощна след пика си през четвъртото тримесечие на тази година.

„ Икономиката на Съединени американски щати просто ще заобиколи рецесията през 2023 година, само че кацането няма да се усети толкоз меко, защото растежът на работните места се забавя доста и равнището на безработица продължава да пораства “, се споделя в отчета, прогнозирайки разширение с 0.5% през идната година.

Кумулативният резултат от строгата парична политика през 2023 година ще се придвижи в 2024 година, което ще докара до две доста слаби години “, се прибавя в отчета.

В международен мащаб пикът на инфлацията би трябвало да пристигна през настоящото тримесечие, споделиха анализаторите.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинСАЩ Европа криза икономическа рецесия еврозона Англия ПоследниНай-четениБюджет и финанси 16 Съединени американски щати ще избегнат рецесията, само че Европа няма да има този шанс Енергетика 188 Енергийните обезщетения би трябвало да са ориентирани към извънредно нуждаещите се Накратко 3524 Седмични вести: Невиждан брой нови жилища; Германска инвестиция за €1 милиарда Туризъм 740 АдиАрт и изкуството на гостоприемството Политика 5980 Загуба или капан: Какво се крие зад изтеглянето на съветската войска от Херсон? Компании 3965 Мъск предизвести за опцията Twitter да банкрутира Накратко 3524 Седмични вести: Невиждан брой нови жилища; Германска инвестиция за €1 милиарда Бюджет и финанси 2726 МИР скоро отваря стратегия за ВЕИ и предпазване на силата Всички новини
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР