Великобритания и Европейският съюз съвместно разработват голям блок от санкции

...
Великобритания и Европейският съюз съвместно разработват голям блок от санкции
Коментари Харесай

Financial Times: Великобритания и ЕС подготвят мерки срещу руския газов сектор в случай на ескалация в Украйна

Великобритания и Европейският съюз взаимно създават огромен блок от наказания против Русия при положение на хипотетично вероятно навлизане в Украйна. Както оповестява, бъдещите планове в съветската газова промишленост могат да станат обект на нови ограничавания от западните страни.

Вестникът отбелязва, че Лондон и Брюксел, които разискват идващите антируски ограничения с присъединяване на Съединени американски щати, са подготвени да наложат ограничавания за прехвърлянето на технологии на компании от Руската федерация, занимаващи се с произвеждане на синьо гориво. Освен това глобите могат да бъдат разширени за бъдещи планове, включващи английски и европейски корпорации, които сега интензивно си сътрудничат с съветски сътрудници в взаимни предприятия за създаване на газови залежи.

Изданието допуска, че сходни ограничавания ще обиден доста активността на задгранични петролни и газови компании в Руската федерация, в това число френските Total, British Shell и BP, които насочват обилни вложения в съветската газова промишленост. Според създателите на обявата координацията на напъните сред Лондон и Брюксел в региона на глобите е сигнал, че и двете страни са подготвени да " сътрудничат по въпросите на външната политика и сигурността ", макар излизането на Кралството от Европейски Съюз.

Напоследък в западните страни, както и в Киев, се появиха изказвания за допустима съветска инвазия в Украйна. Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков назова сходна информация празна и неоснователна ескалация на напрежението. Той акцентира, че Русия не съставлява опасност за никого. В същото време Песков не изключи опцията за провокации за оправдаване на сходни изказвания и предизвести, че опитите за потребление на мощ за разрешаване на рецесията в Югоизточна Украйна ще имат най-сериозни последствия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР