Великобритания е стратегически партньор на България. Страната ни цени високо

...
Великобритания е стратегически партньор на България. Страната ни цени високо
Коментари Харесай

Сътрудничеството ни с Великобритания продължава и след Брекзит

Англия е стратегически сътрудник на България. Страната ни цени високо поддръжката на Лондон за промени в правораздаването и постигането на резултати в битката с корупцията и проведената престъпност у нас. Това съобщи президентът Румен Радев на среща с посланика на Англия Ема Хопкинс.

 70% от публичните поръчки у нас - нагласени
70% от публичните поръчки у нас - нагласени

Това е оценката на бизнеса

Президентът изрази убеденост, че и след Брекзит, София и Лондон ще си сътрудничат за защита, миграция, битка с тероризма, промяната в правораздаването, стопанска система и вложения .

В интерес на всички европейски страни е приемането на дълготрайни ограничения за отбрана на европейските граници и битката против незаконния трафик, единомислещи бяха президентът Радев и дипломат Хопкинс.

Акцент на срещата бяха българските старания против корупцията. Посланик Хопкинс показа английския опит във връзка с превантивните дейности и прозрачността при публични поръчки, в това число и опита на компании със седалище в Обединеното Кралство при присъединяване в търгове в България.

 За Радев към този момент са видни хората, от които зависи битката с корупцията
За Радев към този момент са видни хората, от които зависи битката с корупцията

Съдебната промяна е спряла съгласно президента

Румен Радев изясни, че битката с корупцията би трябвало да се случва в действително време , а не постфактум. По думите му антикорупционните законодателни ограничения ще засилят потенциала за навременно откриване, следствие и секване на корупционни схеми и санкциониране на причинителите.

Отбелязана беше и значимата роля на Механизма за съдействие и инспекция на Европейската комисия за България.

По време на диалога Ема Хопкинс и Румен Радев дискутираха и подписаното тази седмица съглашение за Постоянно структурирано съдействие (ПЕСКО) в областта на защитата сред 23 страни членки на Европейския съюз. Общо беше единодушието, че съдействие би трябвало да усъвършенства разноските за защита на страните членки и развиването на техния защитителен капацитет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР