Велико Търново. Заместник-посланикът на Чехия в България Ярослав Камас гостува

...
Велико Търново. Заместник-посланикът на Чехия в България Ярослав Камас гостува
Коментари Харесай

Велико Търново: Заместник-посланикът на Чехия е на посещение в града

Велико Търново. Заместник-посланикът на Чехия в България Ярослав Камас гостува във Велико Търново, оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Заместник-посланикът бе признат от заместник-кмета Снежана Данева-Иванова. В диалозите участваха също шефът на дирекция „ Проекти и стратегии “ Мариела Цонева, началникът на отдел „ Околна среда “ Мирослава Цонева, специалистът от същата конструкция Нели Любенова. Дипломатът бе придружаван от Мартина Парикова – шеф на Чешката организация за поощряване на търговията, както и от Емил Кимак – представител на компания за произвеждане на рейсове и електробуси.
Темите на работната среща бяха свързани с екологията, ръководството на боклуци, пречистването на водите и построяването на канализационни уреди в дребни обитаеми места, внедряването на електрически рейсове в публичните транспорти.
По време на диалозите стана ясно, че чешки компании демонстрират интерес към, зеленчукопроизводството, овощарството. В тази връзка бе показан новият план на Община Велико Търново и румънски сътрудници FairDeal, който планува основаване на цифрова платформа за маркетинг и промотиране на занаятчийски и аграрни артикули, бизнес-контакти и директни покупко-продажби сред производители. Инвестиционното желание ще бъде осъществено по Програма Interreg V-A Румъния – България 2014-2020, по предпочитана ос 4 – „ Квалифициращ и приобщаващ район “.
Обсъдена бе и опцията във Велико Търново да бъдат тествани нови модели електрически рейсове, създавани в Чехия. Общината към този момент работи по основаването на план за интегриран градски превоз, финансиран по оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020. Една от ограниченията планува точно стартирането на електробуси.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР