Велико Търново. За поредна година продължават дейностите по облагородяване на

...
Велико Търново. За поредна година продължават дейностите по облагородяване на
Коментари Харесай

Георги Димитров, туристическо дружество „Трапезица”: Продължават дейностите по превръщане на парк „Ксилифор“ в предпочитано място за отдих за великотърновци

Велико Търново. За поредна година не престават дейностите по облагородяване на парк „ Ксилифор “ и превръщането му в желано място за отдих а великотърновци. Това сподели за Радио „ Фокус “ Георги Димитров от туристическо сдружение „ Трапезица ”, отговарящо за поддръжката на огромния парк. По думите му в продължение на няколко години благодарение на Общината и студенти от Великотърновския университет от Факултета „ Изобразително изкуство “ и Катедрата „ Скулптура “ в парка се построяват зони за отдих и обособени обособени кътове, чиято тематика е друга през годините. Георги Димитров добави още, че задачата на концепцията е поощряване към здравословния метод на живот.
„ Предвиждаме построяването на една цялостна пешеходна туристическа алея, която да включва, както скулптурни групи и такива кътове с друга тема, по този начин и спортни кътове, които да бъдат наситени с детски уреди, с уреди за възрастни, с доста зони за отдих, с изработка на беседки, пейки, маси, барбекюта по трасетата, където е възможно това. Между обособените кътове в действителност се планува да бъдат сложени подобаващи статуи, самостоятелни или групови. Но основните ни тематики са хората, първо, да излязат измежду природата и да видят тези хубави неща. И второ, да живеят здравословно, което е една от значимите начинания на туристическо сдружение „ Трапезица “ - живейте пълноценно, е нашият лозунг “, изясни той. Георги Димитров сподели още, че тазгодишната тематика на самодейността е „ Детски приказни герои “, като към този момент са построени 11 статуи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР