Велико Търново. Всички пенсионери трябва да получават достойна пенсия, която

...
Велико Търново. Всички пенсионери трябва да получават достойна пенсия, която
Коментари Харесай

Георги Гьоков във Велико Търново: Всички пенсионери трябва да получават достойна пенсия, която се осъвременява всяка година

Велико Търново. Всички пенсионери би трябвало да получават почтена пенсия, която се осъвременява всяка година “. Това съобщи пред събралите се в Клуб на инвалида и пенсионера във Велико Търново националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Гьоков по отношение на „ Визия за България “, оповестиха от пресцентъра на Националния съвет на Българска социалистическа партия . Той акцентира, че Българска социалистическа партия е заложила в своята Визия преизчисляване на всички пенсии по отношение на междинния общоосигурителен приход. Като другия мярка Гьоков уточни унищожаване на оптималния застрахователен приход и оптималния размер на пенсиите. Социалистът посочи, че левицата е за увеличение на приноса на стажа за пресмятане на размера на пенсията до постигане на стандарта на Международнародната организация по труда. „ Трябва да създадем спомагателен фонд за дълготрайна грижа за възрастни хора и хората с увреждания “ - сподели Георги Гьоков. Според него би трябвало да се одобри закон за възрастните хора.
Депутатът уточни и различен способ за нормализирането на размера на пенсиите: „ Трябва да създадем всичко допустимо да насърчим по-дългото оставане на пазара на труда. Залагаме на профилактиките и ранната диагностика, изключително за групите болести, които водят до висока смъртност “. Гьоков счита, че увеличението на пенсиите с 5% не взема решение проблемите на пенсионерите и би трябвало да се търсят трайни решения.
Народният представител Милко Недялков сподели, че когато чуем неработоспособен, слагаме до него „ грижа “. „ Не мислим, че те могат да бъдат от изгода за обществото и да изкарват сами средства за своето прехранване. В тази посока би трябвало да им помогнем- да осъзнаят своите потребности, само че и своите сили “, аргументира се той.
Събралите се на събитието жители зададоха въпроси за разходването на средствата от Пенсионния фонд, положението на пенсионната система, изгодата от спомагателното пенсионно обезпечаване, компликациите при грижа за хората с увреждания. На тези въпроси отговаряха също зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия за България Весела Лечева, народните представители, Валентина Найденова и Александър Паунов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР