Велико Търново. Волво Груп България“ инвестира над 660 000 лева

...
Велико Търново. Волво Груп България“ инвестира над 660 000 лева
Коментари Харесай

Велико Търново: „Волво“ инвестира над 660 000 лева в изграждането на нова сервизна база за камиони край Старата столица

Велико Търново. „ Волво Груп България “ влага над 660 000 лв. в построяването на нова сервизна база за камиони край Велико Търново. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Обектът се намира в периферията на Старата столица, до входа на град Килифарево и има непосреден достъп до интернационалния път Русе – Свиленград.
Сервизната база бе публично открита в края на предходната седмица, а посетител на церемонията бе заместник-кметът на община Велико Търново Снежана Данева-Иванова, която преряза лентата на обекта дружно с Карин Йохансон – шеф на компанията вложител, както и с кмета на Килифарево Димитър Събев.
Снежана Данева-Иванова разяснява, че инвестицията е следващото доказателство за огромния стопански капацитет и привлекателността на Велико Търново за вложителите. Обсъдена бе опцията възпитаници от старопрестолния град да практикуват в базата, както и да бъде основана нова компетентност в областта на междинното техническо обучение, чиито ученици да се образоват в сервизния център.
Карин Йохансон благодари на Община Велико Търново за съдействието при реализирането на плана и акцентира, че градът е с основна локация за директния поток на товарни коли.
Новата база разполага със модерна техника и инсталация и може да обслужва над 2000 камиона годишно.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР