Велико Търново. Велико Търново се присъедини към глобалната инициатива Синьо

...
Велико Търново. Велико Търново се присъедини към глобалната инициатива Синьо
Коментари Харесай

По случай Международния ден за борба с трафика на хора се проведе открит урок по превенция във Велико Търново

Велико Търново. Велико Търново се причисли към световната самодейност „ Синьо сърце “ („ Blue Heart Campaign ”), проведена по случай Международния ден за битка с трафика на хора. Днес в града се организира открит урок по предварителна защита на закононарушението трафик на хора, в който присъединяване взеха деца и младежи от обществените услуги в община Велико Търново. От пресцентъра на локалната администрация оповестяват, че техни сътрудници в реализирането на проявата са Кризисен център за лица жертви на трафик на хора и принуждение „ Търновград “ и Местната комисия за битка с трафика на хора.

В рамките на събитието децата, наред със своите възпитатели решаваха кръстословица по тематиката, редиха пъзели, откриваха думи и понятия, свързани с Международния ден, участваха интензивно в полемиката и обсъждаха рисковете от попадане в трафик и методите за предотвратяване. Накрая всички от тях оставиха своите послания върху сини сърца – в поддръжка на жертвите на трафик на хора.

В събитието се включиха и Росица Димитрова - шеф Дирекция „ Социални действия и опазване на здравето “ към Община Велико Търново, доцент доктор Мариела Тодорова - учител във ВТУ „ Св. Св. Кирил и Методий “, Христина Станчева – секретар на Местната комисия за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни лица, шефове и специалисти от обществените услуги, както и доста съидейници на идеята. Всички дружно още веднъж насочиха зов „ Не залагай ориста си на карта! “.

Символът на акцията е синьо сърце, изразяващо тъгата на жертвите на трафик. То припомня на света за студеното сърце на тези, които купуват и продават човешки същества. Синият цвят демонстрира уговорката на Обединените народи за битка с това закононарушение, което лишава хората от техните права, достолепие и унищожава фантазиите им.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР