Велико Търново. Успешни родители бяха наградени във Велико Търново по

...
Велико Търново. Успешни родители бяха наградени във Велико Търново по
Коментари Харесай

Велико Търново: Наградиха успешни родители в града

Велико Търново. Успешни родители бяха наградени във Велико Търново във връзка триумфите, реализирани в стратегия на Общината в поддръжка на майките и бащите. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . 14 мъже и дами получиха удостоверения за израстване и прогрес, постигани по време на реализация на десетте сесии. Кампанията „ Клас за сполучливи родители “ имаше за цел майките и бащите да обменят персонален опит, да пресъздадат техните способи и способи за справяне с сложни обстановки, да приказват намерено за провокации, проблеми и страхове.
Програмата на Община Велико Търново бе ориентирана към родители, чиито деца са на възраст сред 5 и 9 години. В резултат бе основана самобитна и сполучлива група за взаимопомощ. Обсъждани бяха редица тематики – за детските рецесии и неистина, за родителското терзание, за детската накърнимост в интернет, за отговорността, изразяването на възприятията, възпитанието и плесницата. Всяка среща ставаше все по-интересна за участниците, а полемиките носиха още и още въпроси.
По време на всяка от сесиите родителите обръщаха внимание на изказванието „ Аз изучавам детето си на деликатно отношение, само че има деца, които не ги учи… “. По тази причина учащите предложиха на участниците да напишат писмо до тези майки и татковци, които не биха посетила в никакъв случай сходен курс. Част от посланието е следното:
„ Скъпи родителю, който няма да дойдеш на този курс. Твоето дете седи на чина до моето и по тази причина имам право да се обърна към теб. Добре би било да научиш детето си, че не може постоянно да е победител! Добре би било да го научиш да приема и почита тези, които не са спечелили. Не мисли, че щом си родител, значи автоматизирано знаеш всичко. Помисли дали нямаш потребност да свериш часовника си - ти в действителност си роден в друг век. Родителството е най-прекрасният ъпгрейд, който можеш да си причиниш. Част от твоето личностно израстване е да поемеш отговорност, да създадеш условия, в които твоето дете да израсне отговорно, възпитано, съпричастно, състрадателно. Има куп неща, обаче, които знаеш единствено на доктрина. Вероятно носиш толкоз непотребен „ багаж “ от стандарти и модели, с които влизаш в това родителство, че в действителност ти е нужно място, където да „ качиш равнището “. За да си приказваме с теб на един език. За да си приказват децата ни на един език.. “.
Програмата бе финансирана от общинския бюджет и съставлява продължение и надграждане на друга сполучлива самодейност на кметството – „ Работилница за родители – да пораснем дружно “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР