Велико Търново ще домакинства първата среща от националното пътуващо представяне

...
Велико Търново ще домакинства първата среща от националното пътуващо представяне
Коментари Харесай

Велико Търново е домакин на първата среща с Асоциацията за иновации

Велико Търново ще семейства първата среща от националното пътуващо показване пред локалните управляващи и младежите на Асоциацията за нововъведения, бизнес услуги и технологии.  

Целта на асоциацията е позиционирането на България в център за услуги с висока добавена стойност посредством нововъведения, създаване на софтуерни артикули, съвременни бизнес услуги и решения. 

„ Велико Търново е измежду градовете, в които виждаме огромен капацитет за развиване “, разяснява Илия Кръстев, ръководител на Управителния съвет на асоциацията. Днес нейни представители ще обсъдят с кмета на града Даниел Панов факторите и механизмите за локално привличането на нови вложения и за основаването на удобна бизнес среда за развиване на бранша. 11 компании от асоциацията ще показват опциите си пред студентите от Великотърновския университет. 

Индустрията на изнесените бизнес услуги и технологии образува 6,6 % от Брутният вътрешен продукт на страната за 2020 година, показват от асоциацията и декларират, че прогнозата е към 2024 година е делът ѝ да стане над 11%.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР