Велико Търново. С уроци по художествена обработка на дърво стартира

...
Велико Търново. С уроци по художествена обработка на дърво стартира
Коментари Харесай

С уроци по художествена обработка на дърво стартира Лятното училище по занаяти за малки и големи на Самоводската чаршия във Велико Търново

Велико Търново. С уроци по художествена обработка на дърво започва Лятното учебно заведение по занаяти за дребни и огромни на Самоводската чаршия във Велико Търново. Това оповестяват от пресцентъра на Община Велико Търново,/b>, от където обезпечават и финансова поддръжка за безплатните курсове. От там оповестяват, че в теоретичните и практическите занимания могат да се включат деца, жители и посетители на града. Лятното учебно заведение продължава до 24 август.

Децата на възраст до 10 до 16 години ще могат да изучат тайните на търновските занаятчии: - керамика и грънчарство; - разработване на сладкарски произведения, гюзлеме и сиропи; - дърворезба и художествена обработка на благородни метали; - изобразително изкуство и пленер рисуване; - обработка на кожа; - медникарство; - разработване на художествени тъкани на водоравен стан; - ножарство; - пекарство; - разработване на дървени пъзели.

Само за възрастни ще е учебното заведение по винарство.

Изделията на младите занаятчии ще бъдат подредени в благотворителна изложба-базар по време Нощ на Самоводската чаршия и Фестивал на занаятите (18 – 23 септември). Каузата е набиране на средства за фондация „ Искам бебе “ и Програмата за асистирана репродукция на Община Велико Търново.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР