Велико Търново. Родена през далечната 1921 г. Неделя Вангелова, която

...
Велико Търново. Родена през далечната 1921 г. Неделя Вангелова, която
Коментари Харесай

Столетничка от Велико Търново отпразнува своя специален ден с роднини, приятели и гости

Велико Търново. Родена през далечната 1921 година Неделя Вангелова, която през днешния ден живее във Велико Търново, на 1 юли отпразнува своята 100-годишнина. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .

Столетничката духна свещите на тортата в дома на своята щерка Богданка в наличието на своите най-близки хора. На празника бе поканен безценен за фамилията посетител госпожа Росица Димитрова – Директор на Дирекция „ Социални действия и опазване на здравето “ в Общината, която изненада рожденичката със специфичен подарък- ръчно направена графика с конец на четерлистна детелина. Тя насочи към баба Неделя своите най-искрени пожелания за здраве и благополучие и все по този начин да грее от благополучие около най-близките си. От името на Кмета на Община Велико Търново, госпожа Димитрова сервира специфичен приветствен адрес, торта, цветя и парична сума, обезпечени от Общината.

От своя страна домакините сервираха своите откровени благодарности към госпожа Димитрова за вниманието и професионализма и, както и за поддръжката, която фамилията получава в грижите за столетничката.
През своя дълъг житейски път баба Неделя е отгледала наследник и щерка и се радва на четирима внуци, четирима правнуци и един праправнук. Известно време е работела в ТКЗС-то в Леденик, а по-късно в ДАП Велико Търново, а също по този начин е взела участие в певческата група към читалището в Леденик.

През годините баба Неделя, споделя че се е стремила да се храни разнообразно и уравновесено и без да прекалява, а дълголетието си счита, че се дължи на приема на доста зеленчуци. На млади години доста държала всеки ден да се яде постно, като се изключи събота.

Според нея най-важното, което човек би трябвало да направи в живота си, с цел да има положително бъдеще е да учи, като това най-често дава за съвет на своите деца и внуци.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР