Велико Търново. Посланикът на Руската Федерация Н. Пр. Елеонора Митрофанова

...
Велико Търново. Посланикът на Руската Федерация Н. Пр. Елеонора Митрофанова
Коментари Харесай

Новият посланик на Русия бе на посещение във Велико Търново

Велико Търново. Посланикът на Руската Федерация Н. Пр. Елеонора Митрофанова бе на аудиенция във Велико Търново. Тя бе призната от регионалния шеф Георги Гугучков, оповестиха от пресцентъра на Областна администрация – Велико Търново . Това е първото посещаване в града на дипломата, чийто мандат в България стартира на 15 януари 2021 година. Областният шеф показа пред госта географското разположение на област Велико Търново, както и културното и икономическото и развиване. Той подчертава на това че, страните ни имат трайни исторически и културни връзки. Руските туристи постоянно са проявявали интерес към Велико Търново и района.

„ Към днешна дата шест от общинските центрове в региона имат подписани контракти за побратимяване с градове в Русия. Ще се веселя да продължим това съдействие и да го развиваме “, сподели регионалният шеф.

Според посланика такова съдействие би могло да бъде осъществено в областта на туризма и културния продан. Н. прочие Елеонора Митрофанова е останала мощно впечатлена от културно-историческите монументи и естествените забележителности в района. Според нея съветските туристи имат огромен интерес, освен към морските курорти, само че и към туризма обвързван с културно-историческото завещание и към лечебните минерални води.

На срещата участваха заместител регионалните шефове Габриела Шилкова и Станислав Николов.

Н. прочие Елеонора Митрофанова бе съпроводена от Филип Воскресенский – пълномощен министър в Руското посолство, Валентин Солдокин – втори секретар в Руското посолство, Нина Бизина – пресаташе в Руското посолството, както и от Андрей Громов общоприет консул в Генералното консулство в Русе и Владимир Токтаев – аташе в Генералното консулство в Русе.

На финала на срещата Н. прочие Елеонора Митрофанова и регионалният шеф Георги Гугучков си размениха протоколни дарове. Тя получи картина с аспект от Велико Търново, а съветската делегация подари неповторимо издание включващо архитектурните ансамбли на Москва.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР