Велико Търново. Положиха първа копка за обновяване на Западната промишлена

...
Велико Търново. Положиха първа копка за обновяване на Западната промишлена
Коментари Харесай

Велико Търново: С церемония по полагане на първа копка започна работата по проекта за обновяване на Западната промишлена зона в града

Велико Търново. Положиха първа копка за възобновяване на Западната промишлена зона във Велико Търново, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново. Стартът на дейностите по план „ Подобряване на бизнес-средата в Западна индустриална зона “ бе даден от зам.-кметът на Велико Търново проф. Георги Камарашев, ръководителят на плана и шеф на Отдел „ Техническа инфраструктура “ в Община Велико Търново инж. Цанко Бояджиев и представителите на компанията реализатор „ Пътни градежи “ Филип Маринов и Румен Игнатов. Проф. Камарашев заяви, че планът се извършва с финансовата поддръжка на Оперативна програма “Региони в напредък “ 2014 – 2020, съфинансиран от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване. Той е на стойност 1,3 млн. лв. без Данък добавена стойност. Предвижда се да бъде осъществена съществена рехабилитация на уличната мрежа в Западна индустриална зона, както и на методите към хранилища и индустриални бази на компаниите. Ел. и ВиК връзката ще бъде изведена подземен. Ще бъдат построени тротоари и кътове за отдих. Предвижда се замяна и допълнение на цялата осветителна система на пътната мрежа, а в лявата страна на ул. „ Козлуджа “ ще бъде построена тротоарна мрежа. „ Това беше един извънредно належащ план за реализация, защото Западната индустриална зона на Велико Търново се разви извънредно доста и ние, като Община, би трябвало да създадем изискванията компаниите а работят в една по-добра бизнес среда “, уточни зам.-кметът.
Проф. Камарашев изрази вяра дейностите да приключат до есента, когато се чака да бъде приключен и мостът над реката при село Шемшево.
Надежда КРЪСТЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР