Велико Търново. Oт 23 до 25 септември във Велико Търново

...
Велико Търново. Oт 23 до 25 септември във Велико Търново
Коментари Харесай

Международното изложение „Културен туризъм“ ще се проведе от 23 до 25 септември във Велико Търново

Велико Търново. Oт 23 до 25 септември във Велико Търново ще се организира 17-тото издание на Международното ревю „ Културен туризъм “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Чрез платформата ще бъдат новаторско показани известни забележителности, нови атракции и услуги за посетителите, на издания за просвета и туризъм, на фестивали и празници, които разкриват самобитното обаяние на районите.

Експозиционната част ще бъде ситуирана в пространствата на комплекса Изложбени зали „ Рафаел Михайлов “. Общини, туроператори и хотели ще имат опция да показват своите нови стратегии, с които разпространяват локалния, районния и националния туристически артикул.

Акцент в конферентната стратегия ще бъде полемика на тематика „ Насърчаване на вложенията и нововъведенията в туризма посредством развиване на партньорства “, проведена взаимно с Министерството на туризма. През новия програмен интервал обществените вложения в секторите туризъм, просвета и спорт ще бъдат осъществени в наложителен партньорски формат сред администрация, бизнес, цивилен бранш и научни структури. Планираните планове би трябвало да обгръщат териториално повече от една община и да бъдат осъществени с ясна бизнес ориентировка към генериране на доходи и дейно менажиране. Всички тези детайли са нови както за представителите на обществения бранш, по този начин и за бизнеса и гражданските организации. Целта на конференцията е да помогне за по-доброто информиране на всички заинтригувани страни, а също и за идентифициране на най-рисковите моменти в процеса на подготовка, осъществяване и ръководство на бъдещите вложения.
В рамките на Международното ревю Регионалният център за запазване нанематериалното културно завещание в Югоизточна Европа под егидата на ЮНЕСКО ще провежда кръгла маса на тематика „ Живите наследства - запазване, предпазване и предаване на идващите генерации “. Форумът бележи две значими годишнини – 75 години от основаването на организацията за обучение и просвета към Организация на обединените нации – ЮНЕСКО и 65 години от участието на България в нея.
Традиционни съпътстващи събития са Национален конкурс „ Чети и пътувай “ за изявления и събития, свързани с културния туризъм, както и Национален студентски конкурс за най-хубава разработка на туристическа тема.

За първи път тази година Международното ревю „ Културен туризъм “ ще се състои през есента, редом с фестивала на изкуствата и креативните промишлености „ Нощ на Самоводската чаршия и Фестивал на занаятите “. Всички събития ще протекат при съблюдаване на настоящите противоепидемични ограничения.

Подробна информация може да бъде получена на телефони 0888/ 406 640, 0887/ 659 829, както и по email: [email protected]

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР