Велико Търново. Националната гордост, която всеки българин трябва да носи

...
Велико Търново. Националната гордост, която всеки българин трябва да носи
Коментари Харесай

Даниел Панов, кмет на Велико Търново: Националната гордост, която всички българи трябва да носим, е само малка част от нашия дълг към предците ни

Велико Търново. Националната горделивост, която всеки българин би трябвало да носи в себе си, е единствено част от дълга, който всеки един от нас има към предците ни. Те живяха, водени от идеята България и ние би трябвало почтено да продължим тяхното дело. Това акцентира в празничното си слово за Националния празник на страната ни кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Велико Търново . Честванията в града започнаха с привет от кмета, който прикани всички българи да са единни и да оставят персоналните си и политически желания на назад във времето, а най-високо да слагат бъдещето на Велико Търново, на България и на децата ни. „ Най-важното е да възпитаваме децата си в духа на безкористно и чисто родолюбие. Да ги учим да обичат Велико Търново, да обичат своята Родина, да знаят кои са били първите ханове, славните царе, борците за Национално избавление. Ние би трябвало постоянно да ги водим по знакови места в България, да познават събитията от нашата хилядолетна история и най-много да помнят, че в Търново – историческата и духовната столица на България се случват най-важните държавнически събития от новата и най-новата история на България “, сподели още кметът Панов.
Последва привет към възпитаници от Професионалната гимназия „ Васил Друмев “ в града, които показаха почтено остарялата столица в телевизионното предаване „ Клуб история БГ “. Последва музикална комбинация, с която младежи от същото школо припомниха смисъла на Руско-турската освободителна война и датата 3 март 1878 година. Връчена бе и общинската академична премия „ Трети март ”. В този час формалните лица сервират венци и цветя в символ на благодарност към паметта на българските герои пред паметника „ Майка България “. Ще бъде отслужен благослов, а привет за всички присъстващи ще насочат изпълнителите от Детско-юношески фолклорен отбор „ Българче ”.
В честванията се включиха кметът Даниел Панов, депутати, представители на Областна администрация, преподаватели от НВУ „ Васил Левски “, чиновници на локалната администрация, общественици, курсанти и стотици жители.
В 20.00 часа ще бъде излъчен аудио-визуалният театър „ Царевград Търнов – тон и светлина ”. Прожекцията е подарък за всички поданици и посетители на града и ще може да бъде следена от площад „ Цар Асен I ”.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР